แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

ผลของสภาวะการผลิตต่อคุณภาพทุเรียนอบแห้งแบบระเหิด

Organization : มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
keyword: Freeze-Drying
; Durian
; porosity
; Texture
Abstract: Dehydration is one of the oldest methods of food preservation. Thermal damage incurred by aproduct during drying is directly proportional to the temperature. One of the drying methods thatcould reduce this problem is freeze-drying which removes the water content by sublimation. Theobjectives of this research were to determine the effect of processing conditions (heating platetemperature and heating rate) on the qualities of the final product, drying time and running cost ofprocessing. The criteria defined to assess the quality of the freeze dried product are porosity, bulkdensity, texture, color and moisture content. In this research, Montong durians from Rayong were used. Its initial moisture content was 62-64 percent. It was cut into pieces 5 millimeter in thickness prior to processing. The results showed that bulk density, maximum force, color change and moisture content increased as the heating plate temperature was increased. However, porosity and drying time decreased as the heating plate temperature was increased. In addition, bulk density and maximum force increased as the heating rate was increased. It was also found that there is no significant interaction of the two factors on the qualities of product at 95 percent confidential level. Finally, it was concluded from this research that the optimum processing condition was at 0 degree Celsius heating plate temperature with 2.5 degree Celsius per minute heating rate.
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Address: กรุงเทพมหานคร (Bangkok)
Email: info.lib@mail.kmutt.ac.th
Role: อาจารย์ที่ปรึกษา
Created: 2546
Issued: 2005-11-10
Modified: 2006-05-10
วิทยานิพนธ์/Thesis
ISBN: 9744564415
CallNumber: FDE215
tha
©copyrights มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 FDE215.pdf 2.5 MB386 2025-06-19 21:36:34
2 FDE215ab.pdf 106.45 KB128 2025-06-19 21:36:10
3 FDE215ab.txt 1.68 KB114 2024-09-09 16:49:30
ใช้เวลา
0.025155 วินาที

ขวัญหญิง เวียงนาค
Title Contributor Type
ผลของสภาวะการผลิตต่อคุณภาพทุเรียนอบแห้งแบบระเหิด
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
ขวัญหญิง เวียงนาค
ผศ.ดร. อัมพวัน ตั๊นสกุล
วิทยานิพนธ์/Thesis
การประมาณค่าสัมประสิทธิ์เบต้า : พิจารณาการเลือกช่วงเวลาและระยะเวลาการเก็บข้อมูล
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
ขวัญหญิง เวียงนาค
สันติ กีระนันทน์
วิทยานิพนธ์/Thesis
ผศ.ดร. อัมพวัน ตั๊นสกุล
Title Creator Type and Date Create
การศึกษาลักษณะการไหลและการทำแห้งกุ้งในเจตสเปาท์เตคเบด
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
ผศ.ดร. อัมพวัน ตั๊นสกุล
รุ่งทิพย์ ตปนียศิลป์
Rungtip Tapaneyasin
วิทยานิพนธ์/Thesis
ผลของสภาวะการผลิตต่อคุณภาพทุเรียนอบแห้งแบบระเหิด
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
ผศ.ดร. อัมพวัน ตั๊นสกุล
ขวัญหญิง เวียงนาค
วิทยานิพนธ์/Thesis
การเพิ่มความเข้มข้นของน้ำมะนาวด้วยวิธีแช่แข็ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
ผศ.ดร. อัมพวัน ตั๊นสกุล
ปนัดดา นนทนำ
วิทยานิพนธ์/Thesis
ค่าสัมประสิทธิ์การพาความร้อนของอาหารรูปทรงกระบอกในเครื่องแช่แข็งฟลูอิไดเบดแบบสั่นสะเทือน
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
ผศ.ดร. อัมพวัน ตั๊นสกุล
ชัชชัย ปิณฑวิรุจน์
วิทยานิพนธ์/Thesis
สมบัติทางความร้อนของน้ำกะทิ
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
ผศ.ดร. อัมพวัน ตั๊นสกุล
ภาวินี ใจสว่าง
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 62
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,202
รวม 2,264 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 88,378 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 1,456 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 200 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 46 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 11 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 9 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 3 ครั้ง
รวม 90,103 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.124