แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

การศึกษาการสกัดสารแอนติออกซิแดนท์จากเปลือกเมล็ดมะขาม

Organization : มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
keyword: Tamarind
; Antioxidant
; Supercritical Carbon Dioxide
; Co-solvent
Abstract: The aim of this research was to investigate the optimum condition for antioxidants extraction fromtamarind seed coat (Tamarindus indica L.). Extractions with supercritical carbon dioxide as well aswith solvent extraction were carried out. Supercritical carbon dioxide extractions were performedusing an ISCO Model SFXTM 3560 laboratory extractor. The effects of ethanol as co-solvent,temperature range 35-80 OC, pressure range 10-30 MPa and the ratio of ethanol to carbon dioxiderange 5-10 percent volume by volume were investigated. Solvent extractions were also studied. Theeffects of method of extraction, temperature and type of solvent were investigated.It was found that antioxidative component prepared from the seed coat was (-)-Epicatechin. Theuse of a 10 percent of ethanol co-solvent resulted in a much higher yield of (-)-Epicatechin, (12.75mg/100 g dry weight of seed coat), under the best conditions which were found to be 40 OC and 10MPa. The results showed that ethanol extraction at ambient temperature has a higher productivitythan supercritical carbon dioxide extraction, yields of (-)-Epicatechin was 120.79 mg/ 100 g dryweight of seed coat. The extracts prepared fiom supercritical carbon dioxide extraction has purityhigher than ethanol extraction. However the ethanol extraction has a higher yield of (-)-Epicatechin about 10 fold. In addition the antioxidants extracted from tamarind seed coat usingsolvent extraction with ethanol was found to be the most active in terms of peroxide value.
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Address: กรุงเทพมหานคร (Bangkok)
Email: info.lib@mail.kmutt.ac.th
Role: อาจารย์ที่ปรึกษา
Created: 2545
Issued: 2005-11-03
Modified: 2006-05-10
วิทยานิพนธ์/Thesis
ISBN: 9749635779
CallNumber: CHE1341
tha
©copyrights มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 CHE1341.pdf 7.8 MB1068 2025-02-10 10:13:06
2 CHE1341ab.pdf 85.01 KB372 2023-02-16 15:42:20
3 CHE1341ab.smi 1.83 KB292 2023-02-16 15:42:28
ใช้เวลา
0.043791 วินาที

เสาวนีย์ เหลืองธนะผล
Title Contributor Type
การศึกษาการสกัดสารแอนติออกซิแดนท์จากเปลือกเมล็ดมะขาม
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
เสาวนีย์ เหลืองธนะผล
รศ.ดร.สุภาภรณ์ ดั๊กกลาส
วิทยานิพนธ์/Thesis
รศ.ดร.สุภาภรณ์ ดั๊กกลาส
Title Creator Type and Date Create
การศึกษาการสกัดสารแอนติออกซิแดนท์จากเปลือกเมล็ดมะขาม
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
รศ.ดร.สุภาภรณ์ ดั๊กกลาส
เสาวนีย์ เหลืองธนะผล
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 12
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,463
รวม 2,475 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 105,177 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 73 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 15 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 3 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 2 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 1 ครั้ง
รวม 105,271 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.104