แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

ปัจจัยทางกายภาพที่มีผลต่อการผลิต 2-acetyl-1-pyrroline โดย Aspergillus oryzae TISTR 3256
Physical Factors Affecting the Production of 2- aLetyl-1- pyrroline by Aspergillus oryzae TISTR 3256

Organization : มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
keyword: Aspergillus oryzae
Abstract: The aim of this research was to study the effect of physical factors to 2- acetyl-1-pyrroline(ACPY) production, the major compound contributing to the aromatic rice flavor. Seven strains ofA. oryzae were investigated for their ability to produce ACPY in a synthetic liquid medium, Syn 18.ACPY was analyzed and quantified by gas chromatographic method. Aspergillus oryzae TISTR3256 revealed higher ACPY production than the other fungus strains previously reported,Acreminuim nigricans and Aspergillus awamori TIRST 3379. Consequently, the effect of thefollowing physical factors on ACPY production by A. oryzae TISTR 3256 were studied with fullfactorial experimental design; 4 levels of temperature (25, 28, 30, 35'~), 3 levels agitation (150,200, 250 rpm) initial pH (4.5, 5.5, 6.5), and spore concentration (1.5X109, 2.5x109, 3.5~10'sporesll). The level of ACPY concentration was shown as dilution unit obtained by using sensorymethod. Statistical analyses showed that all physical factors studied significantly affected ACPYproduction at 95% level of confidence (p<0.05). The average dilution unit of ACPY in each groupof physical factors studied was 306.07,272.89, 398.22, and 318.74 at 28'~, 200 rpm, initial pH 5.5and spore concentration 2.5X 10' sporesll, respectively. The highest dilution unit of ACPY,896, wasobtained at optimal conditions of 28'~, 200 rpm, initial pH 5.5 and spore concentration 2.5X 10'sporesll. The equation fitted model for ACPY production yielded from response-surfaceoptomazation was Y=-1.3757.1+477.83x3+4.88x2+2148.27x3+626.99x4-7.33xกำลัง2+0.02x2กำลัง2-190.94x3กำลัง3-108.27x4กำลัง2+0.003x1x2-4.68x1x3+0.19x2x3+0.10x2x4-11.66x3x4
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Address: กรุงเทพมหานคร (Bangkok)
Email: info.lib@mail.kmutt.ac.th
Role: อาจารย์ที่ปรึกษา
Created: 2546
Issued: 2005-10-11
Modified: 2006-05-09
วิทยานิพนธ์/Thesis
ISBN: 9744563184
CallNumber: BIT458
tha
©copyrights มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 BIT458.pdf 6.86 MB78 2021-11-09 15:07:56
2 BIT458ab.pdf 141.97 KB27 2021-11-09 15:07:02
3 BIT458ab.txt 2.08 KB27 2021-02-21 23:36:21
ใช้เวลา
0.034729 วินาที

วิจาริณี ศรีนวล
Title Contributor Type
ปัจจัยทางกายภาพที่มีผลต่อการผลิต 2-acetyl-1-pyrroline โดย Aspergillus oryzae TISTR 3256
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
วิจาริณี ศรีนวล
ผศ.ดร. วิไล รังสาดทอง
วิทยานิพนธ์/Thesis
รายงานการวิจัย เรื่อง การพัฒนาเทมเป้สำหรับการผลิตผลิตภัณฑ์อาหารมังสาวิรัติ
มหาวิทยาลัยสยาม
วิจาริณี ศรีนวล

งานวิจัย/Research report
ผศ.ดร. วิไล รังสาดทอง
Title Creator Type and Date Create
ปัจจัยทางกายภาพที่มีผลต่อการผลิต 2-acetyl-1-pyrroline โดย Aspergillus oryzae TISTR 3256
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
ผศ.ดร. วิไล รังสาดทอง
วิจาริณี ศรีนวล
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 5
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,365
รวม 2,370 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 260,316 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 412 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 351 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 110 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 15 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 11 ครั้ง
มหาวิทยาลัยการกีฬาแห่งชาติ = 2 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 1 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 1 ครั้ง
รวม 261,219 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.104