แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

งานศึกษาแบบจำลองทางคณิตศาสตร์ของการถ่ายเทความร้อนในอาหาร : ปลาทูน่าหลังนึ่ง(ทั้งตัว)
A Study of Mathematical Models of Heat Transfer in Food : Cooked Tuna (Whole)

Organization : มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี

keyword: การถ่ายเทความร้อนในทรงกระบอก
; การถ่ายเทความร้อนในอาหาร
Abstract: The objective of this research is to suggest appropriate methodto predict temperature profile in food substances considering the effect ofshape, structure and composition. The project considered 2-layer compositecylindrical shape food substances having various compositions and differentthermal properties . Generally, the heat transfer phenomena during foodprocessing is unsteady state process. The essential property of a materialthat indicates thermal penetration potential of the material is the thermaldiffusivity which depends on the compositions of food. This researchstudied three different mathematical models to predict temperature profile infood materials. The three models assumed that the materials can be modelas single infinite cylinder ( Model l), composite 2-layer infinite cylinder( Model 2 ) or single finite cylinder ( Model 3).For the effect of shape on cylindrical shaped food substances, itwas found that selecting a proper model depends on the ratio of diameterand length (O/L) and the position distance from center (x/x,) of thecylinder. On the effect of non-homogeniety of materials in the case of2-layer composite materials which contain different compositions, it wasfound that the effect of homogeniety of material on the heat transferdepends on the ratio of inner and outer diameters of the cylinder (r&J.On the effect of compositions, it was recommended that model whichconsider only water content such as Martens’s model be used for foodsubstances with water content greater than 40 percents. For low watercontent, the effect of compositions are important and model such as thatof Choi’s should be use. For cooked tuna with water content greater than40 percents, Martens s model was used with Model 1 and found to be asuitable model for tuna.
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Address: กรุงเทพมหานคร (Bangkok)
Email: info.lib@mail.kmutt.ac.th
Role: อาจารย์ที่ปรึกษา
Created: 2540
Issued: 2005-04-12
Modified: 2006-05-30
วิทยานิพนธ์/Thesis
ISBN: 9746240625
CallNumber: FDE59
tha
©copyrights มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 FDE59.pdf 9.1 MB274 2020-03-11 17:37:58
2 FDE59ab.pdf 99.86 KB67 2019-07-11 22:49:03
3 FDE59ab.smi 2.15 KB30 2018-05-13 01:55:37
ใช้เวลา
-0.947924 วินาที

ทิพาพร งามนา
Tipaporn Ngarmna
รศ.ดร.ศักรินทร์ ภูมิรัตน์
Title Creator Type and Date Create
การพัฒนาอุปกรณ์ดิฟฟิวชั่นเซลล์เพื่อวัดสัมประสิทธิ์การแพร่ของสารอาหาร
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
รศ.ดร.ศักรินทร์ ภูมิรัตน์;อาจารย์สุวิช ศิริวัฒนโยธิน
วีระ อวิคุณประเสริฐ
Weera Awikunprasert
วิทยานิพนธ์/Thesis
งานศึกษาแบบจำลองทางคณิตศาสตร์ของการถ่ายเทความร้อนในอาหาร : ปลาทูน่าหลังนึ่ง(ทั้งตัว)
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
รศ.ดร.ศักรินทร์ ภูมิรัตน์;ดร.อัมพวัน ตั๋นสกุล
ทิพาพร งามนา
Tipaporn Ngarmna
วิทยานิพนธ์/Thesis
อิทธิพลของปริมาณอะไมโลสที่มีต่อการดูดซับน้ำมันของโดทอดแบบจุ่ม
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
รศ.ดร.ศักรินทร์ ภูมิรัตน์
ถิรนันท์ คุณานพรัตน์
วิทยานิพนธ์/Thesis
การพัฒนาอุปกรณ์วัดค่าสัมประสิทธิ์การนำความร้อนของอาหารโดย Line Heat Source (Probe) Method ที่สภาวะเหนือจุดเยือกแข็ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
รศ.ดร.ศักรินทร์ ภูมิรัตน์
อัจฉรา นิทัศน์กุศล
วิทยานิพนธ์/Thesis
ผลของอัตราเร็วและทิศทางในการไหลวนสารอาหารต่อการพัฒนาของฟิล์มชีวในช่วงเริ่มต้น ระบบของถังปฏิกรณ์แบบตรึงฟิล์ม
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
รศ.ดร.ศักรินทร์ ภูมิรัตน์
จักรชลัช น้อยเคลือบ
วิทยานิพนธ์/Thesis
การจำลองกลไกการถ่ายโอนความร้อนของอาหารเหลว/อนุภาคบรรจุกระป๋องในระหว่างกระบวนการฆ่าเชื้อ
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
รศ.ดร.ศักรินทร์ ภูมิรัตน์
รัชนู ผลทิพย์
วิทยานิพนธ์/Thesis
การศึกษาการแพร่และแบบจำลองทางคณิตศาสตร์การแพร่ในวัสดุพรุน
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
รศ.ดร.ศักรินทร์ ภูมิรัตน์;อ.สุวิช ศิริวัฒนโยธิน
ดวงดี วิเขียรโหตุ
วิทยานิพนธ์/Thesis
แบบจำลองการเปลี่ยนแปลงเชิงความร้อนระหว่างการทอดของไก่ชุบแป้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
รศ.ดร.ศักรินทร์ ภูมิรัตน์;ผศ.สุวิช ศิริวัฒนโยธิน
วิสุทธิ์ สุขย้อย
วิทยานิพนธ์/Thesis
ดร.อัมพวัน ตั๋นสกุล
Title Creator Type and Date Create
งานศึกษาแบบจำลองทางคณิตศาสตร์ของการถ่ายเทความร้อนในอาหาร : ปลาทูน่าหลังนึ่ง(ทั้งตัว)
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
รศ.ดร.ศักรินทร์ ภูมิรัตน์;ดร.อัมพวัน ตั๋นสกุล
ทิพาพร งามนา
Tipaporn Ngarmna
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 5
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 993
รวม 998 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 8,685 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 22 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 17 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 8 ครั้ง
รวม 8,732 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.33