แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

การปรับปรุงประสิทธิภาพกระบวนการผลิตน้ำสำปะรดโดยการใช้เอนไซม์
Improvement of Pineapple Juice Production Process by Enzymes

Organization : มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
keyword: Enzymes from Aspergillusniger strain 3240
; Pineapple
; เอนไซม์จากเชื้อราแอสเพอร์จิลัส ไนเกอร์ สายพันธ์ 3240
Abstract: This thesis covers the use of Pectinase, Cellulase and Hemicellulase toreduce the viscosity of pineapple and pineapple peel juice. Each enzyme is usedseparately or in combination with another enzyme to increase the effectiveness.The enzymes prepared from Aspxgdus tiger strain 3240 as well as thecommercial ones are used in this study.The most effective enzyme in reducing the vicosity of juice is Cellulasefollowed by Endopolygalacturonase, Pectinesterase and Endoxylanase, respectively.The viscosity of pineapple and pineapple peel juice was reduced by 20 and 70%,respectively, by 0.8 U/ml Cellulase. The use of enzymes in reducing viscosity isfound to be more effective with pineapple peel juice than pineapple juice.Endopolygalacturonase can be used in reducing the viscosity. However, theaddition of 0.2 U/ml Cell&se or 10 U/ml Pectinesterase to decrease viscosity from59 to 69%.The maximum production of Endopolygalacturonase and Cellulase fromAspergdus niger strain 3240 is found in the 5th and 7th of fermentation day. Theenzymes are stable more than 28 days if storing at 4 cc. Considering the abilityof enzymes on decreasing viscosrty and the filtration rate of juice in ultrafiltrationthe enzyme from Aspergillus niger strain 3240 is more efficient than thecommercial ones.
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Address: กรุงเทพมหานคร (Bangkok)
Email: info.lib@mail.kmutt.ac.th
Role: อาจารย์ที่ปรึกษา
Role: อาจารย์ที่ปรึกษา
Created: 2537
Issued: 2005-04-12
Modified: 2006-05-30
วิทยานิพนธ์/Thesis
ISBN: 9746212796
CallNumber: BIT35
tha
©copyrights มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 BIT35.pdf 5.35 MB129 2025-12-03 10:42:45
2 BIT35ab.pdf 107.65 KB60 2022-08-31 14:24:18
3 BIT35ab.smi 1.64 KB44 2019-09-30 20:29:01
ใช้เวลา
0.033831 วินาที

กิติมา คัชมาตย์
Title Contributor Type
การปรับปรุงประสิทธิภาพกระบวนการผลิตน้ำสำปะรดโดยการใช้เอนไซม์
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
กิติมา คัชมาตย์
ผศ.ดร. ดุษฏี อุตภาพ
รศ.ดร. มรกต ตันเจริญ
วิทยานิพนธ์/Thesis
ผศ.ดร. ดุษฏี อุตภาพ
Title Creator Type and Date Create
การสกัดทรีฮาโลสจากยีสต์ขนมปัง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
ผศ.ดร. ดุษฏี อุตภาพ;ผศ.ดร. ยุวพิน เลิศวีระวัฒน์
นิรมล บุญยสนธิกุล
วิทยานิพนธ์/Thesis
การผลิตเอนไซม์ Cyclodextrin glycosyltransferase โดยเชื้อ Bacillus sp.
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
ผศ.ดร. ดุษฏี อุตภาพ;รศ.ดร. มรกต ตันติเจริญ
อรุณี ตรีศิริโรจน์
วิทยานิพนธ์/Thesis
การปรับปรุงประสิทธิภาพกระบวนการผลิตน้ำสำปะรดโดยการใช้เอนไซม์
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
ผศ.ดร. ดุษฏี อุตภาพ;รศ.ดร. มรกต ตันเจริญ
กิติมา คัชมาตย์
วิทยานิพนธ์/Thesis
การลดลงของฟลักซ์และความต้านทานต่อการไหลในระบบ Cross-flow Microfiltration
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
รศ.ดร. รัตนา จิระรัตนานนท์;ผศ.ดร. ดุษฏี อุตภาพ
พนิดา สามพรานไพบูลย์
วิทยานิพนธ์/Thesis
รศ.ดร. มรกต ตันเจริญ
Title Creator Type and Date Create
การปรับปรุงประสิทธิภาพกระบวนการผลิตน้ำสำปะรดโดยการใช้เอนไซม์
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
ผศ.ดร. ดุษฏี อุตภาพ;รศ.ดร. มรกต ตันเจริญ
กิติมา คัชมาตย์
วิทยานิพนธ์/Thesis
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 11
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,815
รวม 2,826 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 138,727 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 183 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 152 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 10 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 5 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 4 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 1 ครั้ง
รวม 139,082 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.104