แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Effect of drying temperature on antioxidant and antimicrobial activities of coffee pulp extract

Organization : Mae Fah Luang University. School of Agro-Industry

Organization : Mae Fah Luang University. School of Agro-Industry

Organization : Burapha University. Faculty of Science
Email : niramolp@buu.ac.th
keyword: Coffee pulp extract
LCSH: COFFEE
; Total phenolic compounds
LCSH: PATHOGENIC BACTERIA
; Inhibitory effect
LCSH: BIOACTIVE COMPOUNDS
; Drying temperature
Abstract: The aim of this study was to investigate the effect of tray drying on antioxidant and antimicrobial activities of coffee pulp extract (CPE). Coffee pulp (CP) was dried at 70 ℃, 80 ℃ and 90 ℃ using tray dryer until the moisture content of sample reached 13 %. Then, the CP was extracted with water to obtain CPE70, CPE80 and CPE90, respectively. Bioactive compounds, antioxidant and antimicrobial activities against some pathogenic bacteria of the CPEs were determined and compared to those of the freeze dried sample (CPEFD). It was found that total phenolic content of the CPE90 (2.46 ± 0.02 gallic acid equivalent (GAE) /100 g CPE db) was higher than that of the CPEFD (2.19 ± 0.04 GAE/ 100 g CPE db), CPE70 (1.78 ± 0.02 GAE/ 100 g CPE db) and CPE80 (1.73 ± 0.02 GAE/100 g CPE db), respectively. The antioxidant activity of CPE90 (1,303.44 ± 56.09 g trolox equivalent (TE)/ 100 g CPE db) was higher than that of the CPEFD (732.69 ± 30.28 g TE /100 g CPE db), CPE80 (688.24 ± 41.10 g TE /100 g CPE db) and CPE70 (548.36 ± 31.93 g TE/ 100 g CPE db), respectively. At 200 mg/ml of CPE solution, it was found that antimicrobial activity of the CPE90 exhibited the highest inhibitory effect against Staphylococcus aureus, followed by CPEFD, CPE80 and CPE70, respectively.
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: Bangkok
Email: library@kmutnb.ac.th
Created: 2017
Modified: 2560-12-12
Issued: 2017-12-12
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : วารสารวิทยาศาสตร์ประยุกต์. ปีที่ 16, ฉบับพิเศษ ‪(2560)‬, หน้า 55-60
eng
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 sci16_sp_08.pdf 349.33 KB7 2019-03-23 12:12:53
ใช้เวลา
0.02076 วินาที

Kotchakorn Limungkoon
Title Contributor Type
Effect of drying temperature on antioxidant and antimicrobial activities of coffee pulp extract
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Kotchakorn Limungkoon;Vorachote Duanghom;Niramol Punbusayakul

บทความ/Article
Vorachote Duanghom
Title Contributor Type
Effect of drying temperature on antioxidant and antimicrobial activities of coffee pulp extract
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Kotchakorn Limungkoon;Vorachote Duanghom;Niramol Punbusayakul

บทความ/Article
Niramol Punbusayakul
Title Contributor Type
Effect of drying temperature on antioxidant and antimicrobial activities of coffee pulp extract
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Kotchakorn Limungkoon;Vorachote Duanghom;Niramol Punbusayakul

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 6
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,608
รวม 2,614 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 254,611 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 315 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 266 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 121 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 32 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 10 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 8 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 3 ครั้ง
มหาวิทยาลัยการกีฬาแห่งชาติ = 2 ครั้ง
รวม 255,368 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.124