การศึกษาอิทธิพลของรูปลักษณะและสภาวะการปฏิบัติการที่มีผลต่อการผสมในเครื่องผสมแบบกระแสชนในเส้นการไหล
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Lect. Sakamon Devahastin | ชัยเวท ริมเขต
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
อิทธิพลของสารเติมแต่งและสภาวะกระบวนการต่อแรงตึงผิวของสารละลายน้ำ
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Lect. Sakamon Devahastin | จอมสุรางค์ เพิ่มประเสริฐ
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
การศึกษาขั้นต้นของการใช้ระบบเก็บความร้อนแฝงเพื่ออนุรักษ์พลังงานในกระบวนการอบแห้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Lect. Sakamon Devahastin | สุมาบิน เล็กเริงสินธุ์
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Effect of the use of latent heat storage on energy conservation and drying kinetics of a food product
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Saovakhon Pitaksuriyarat
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Drying of shrimp using hybrid superheated steam and heat pump dryers
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Somchart Soponronnarit;Waruree Tia;Sakamon Devahastin | Yuvanaree Namsanguan
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
การจำลองทางคณิตศาสตร์ของการอบแห้งกล้วยหอมทองด้วยระบบสูญญากาศร่วมกับรังสีอินฟราเรดไกล
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
สมชาติ โสภณรณฤทธิ์;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา;ธนิต สวัสดิ์เสวี;Somchart Soponronnarit;Sakamon Devahastin;Thanit Swasdisevi | ภูมิใจ สอาดโฉม Poomjai Sa-adchom
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Development and Study of Low-Pressure Superheated Steam Drying System for a Heat-Sensitive Material
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Arun S. Mujumdar;สักกมน เทพหัสดิน ณ อยุธยา | Peamsuk Suvarnakuta เปี่ยมสุข สุวรรณกูฏ
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Transport Phenomena and Physical Changes of Shrimp during Processing and Storage
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Somchart Soponronnarit;Vijaya Raghavan | Chalida Niamnuy ชนิดา เนียมนุ้ย
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Evolution of Antioxidant Compounds during Drying of Lime Residues
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphapom Chiewchan;Sakamon Devahastin | Thitima Kuljarachanan
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Improvement of a Mathematical Model for Low-Pressure Superheated Steam Drying of a Food Product
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Sommart Kittiworawatt
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Effect of Freezing Time on Texture of Potato Chips Prepared by Low-Pressure Superheated Steam Drying
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Naphaporn Chiewchan | Artid Pruksapratip
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Production of Dried Ivy Gourd Sheet as a Health Snack
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan;Sakamon Devahastin | Suwajee Saencom
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Effects of Drying Methods and Conditions on the Amount and Storage Stability of Xanthones in Dried Mangosteen Rind
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Peamsuk Suvarnakuta | Chanchawee Chaweerungrat
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Mathematical Modeling of Release of Antioxidants from Chitosan Films
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Phatsorn Waisayawan ภัสสร ไวยศยะวรรณ์
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Generalized Microstructural Change Indicators and Their Relationships with Physical Changes of a Food Product Undergoing Different Drying Processes and Conditions
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Sansanee Sansiribhan ศันสนีย์ แสนศิริพันธ์
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Simulation of Drying and Deformation of Shrimp when Using Superheated Steam and Hot Air as Drying Media
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Chatchai Boonyarattanamongkhol ฉัตรชัย บุณยรัตนมงคล
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Desalination of fish sauce by electrodialysis
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Nathamol Chindapan ณฐมล จินดาพรรณ
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Fabrication of Zein-Alginate Core-Shell Microcapsules Containing Probiotics by Electrospraying Method
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Nalin Laeloespoen
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Effects of pretreatments on drying kinetics and quality of some vegetables undergoing different drying methods and conditions
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Nichapha Lawongsa
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Microwave-Assisted Extraction of Bioactive Compounds from Cabbage Outer Leaves
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Netnapa Makhamrueang
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Mathematical modeling of continuous and intermittent microwave-assisted extraction of bioactive compounds from plant materials
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Nakarin Chumnanpaisont
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Determination of Isomerization Kinetics and Antioxidant Activities of Bata-Carotene in Carrots Undergoing Different Drying Techniques and Conditions
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Bhudsawan Hiranvarachat บุษวรรณ หิรัญวรชาติ
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Effect of Starch Retrogradation on Texture of Potato Chips Dried by Low-Pressure Superheated Steam Drying
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Rungthip K.ingcam รุ่งทิพย์ กิ่งคำ
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Characterization of Functional Edible Chitosan Films Prepared by Different Drying Methods
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Pompimon Mayachiew พรพิมล มะยะเฉียว
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Development and Study of an Impinging Stream Dryer for Particulate Materials
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Kitti Sathapornprasath กิตติ สถาพรประสาธน์
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Modification of an Impinging Stream Dryer for Agricultural Waste: A Case Study Using Soy Residue
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Pakamon lantaka ภคมน จันทคา
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Effects of drying methods and addition of plant essential oil on quality of edible chitosan films for active food packaging applications
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Wasina Thakhiew
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Effect of drying pretreatment prior to microwave-assisted extraction on bioactive compoistions of extracts from cabbage outer leaves
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Sakon Chaisamlitpol
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Changes of physical and organoleptic properties of dried banana chips during accelerated storage
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Totsapol Chanvitsathaporn
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Production of natural color power from Centella asiatica L. leaves : effects of pretreatment and drying methods
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Luxsika Ngamwonglumlert
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Enhancement of bioactive compounds content in vegetable via electric pretreatment
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Thunyarat Saetung
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Comparative evaluation of microwave-assisted extraction and preheated solvent extraction of bioactive compounds from cabbage outer leaves
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Watsapol Sookjitsumran
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Effects of roasting methods on selected physicochemical properties of roasted rice
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Panupong Yodkaew ภาณุพงค์ ยอดแก้ว
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Enhanced production of sulforaphane by reacting extracted glucoraphanin from cabbages with exogenous myrosinase
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Sub Mancharoenying ทรัพย์ มานะเจริญยิ่ง
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Production of composite fruit- and vegetable-based wafers
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Varunee Khongdeesamers วารุณี คงดีเสมอ
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Study of transport phenomena and selected physicochemical changes of robusta coffee beans during superheated steam and hot air roasting
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Piyawut Ekpipatwechakul ปิยวุฒิ เอกพิพัฒน์เวชกุล
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Application of selected pretreatments to enhance extractability of bioactive compounds from cabbage outer leaves
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Patsaporn Pongmalai ผัสพร ผ่องมาลัย
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Evaluation of physical, mechanical properties and release behavior of double-layer active chitosan films
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Advisors | Patsapom Pongmalai ผัสพร ผ่องมาลัย
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Physical and chemical properties of dried pretreated carrots and their extracts
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Advisor | Bhudsawan Hiranvarachat บุษวรรณ หิรัญวรชาติ
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Study of Hot Air and Superheated Steam Drying of Agricultural Residue in an Impinging Stream Dryer
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Advisor | Kwanchai Choicharoen ขวัญชัย จ้อยเจริญ
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Synthesis gas production from catalytic partial oxidation of methane over several monometallic and bimetallic catalysts
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Thesis Committee : Prof. Dr. Navadol Laosiripojana Prof. Dr. Sakamon Devahastin Dr. Pornlada Daorattanachai Dr. Thana Sornchamni Prof. Dr. Bunjerd Jongsomjit | Chanittar Cheephat
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Improvement of mechanical properties and sealability of edible chitosan films by different combined methods and use of composite film-forming materials
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Sarinya Prateepchanachai ศรินยา ประทีปชนะชัย
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Enhanced production of sulforaphane by reacting glucoraphanin with myrosinase extracted from Chinese flowering cabbage (Brassica rapa var parachinensis)
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Supakarn Sangkret ศุภกานต์ แสงเกร็ด
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Modeling of transport phenomena for Gas-to-Liquid (GTL) production in a novel catalytic microreactor
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Kuson Bawornruttanaboonya
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Evaluation and enhancement of color and molecular structure stabilities of selected plant-based natural colorants
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Luxsika Ngamwonglumlert ลักษิกา งามวงศ์ลํ้าเลิศ
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Feasibility study of the use of superheated steam spray drying to produce food powders
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Khamphon Ma
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Feasibility study of using 3D printing to prepare meat mimics from plant-based protein and hydrocolloids
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Supanut Leelapunnawut ศุภณัฐ ลีลาพรรณวุฒิ
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Preparation of 3D-printed W/O/W double emulsions coated with gelatin/carboxymethyl cellulose complex coacervates for controlled release of ascorbic acid in in vitro gastrointestinal tract
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Hadsaya Amarasakulsab หัสยา อมราสกุลทรัพย์
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Comparative production of amylose-lipid complexes powder via hot air and superheated steam spray drying
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin | Pheakdey Yun
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Stability Enhancement of Carotenoids by Complexation with Selected Proteins
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Naphaporn Chiewchan | Arun Werasakulchai อรุณ วีระสกุลชัย
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Production of Natural Yellow Color Powders from Pumpkin Using Hot Air and Superheated Steam Spray Drying
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Sakamon Devahastin;Naphaporn Chiewchan | Kulthida Raksawong กุลธิดา รักษาวงศ์
| วิทยานิพนธ์/Thesis |
Production of Cellulose Nanofiber Powder from Centella asiatica and Its Applications as Food Colorant, Fat Replacer and Pickering Emulsifier for Salad Dressings
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี
Naphaporn Chiewchan;Sakamon Devahastin | Charnaahsith Kongphattarnon ชนสิษฎ์ คงพัฒน์ตานนท์
| วิทยานิพนธ์/Thesis |