แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Mechanical properties of polypropylene filled with egg shell

Organization : King Mongkut’s University of Technology North Bangkok. Faculty of Applied Science
Email : rdg@kmutnb.ac.th

Organization : King Mongkut’s University of Technology North Bangkok. Faculty of Applied Science
Email : syp@kmutnb.ac.th
LCSH: CALCIUM CARBONATE
LCSH: FILLERS (MATERIALS)
keyword: Egg shell
LCSH: POLYMERIC COMPOSITES
Abstract: Egg shell powder has been used as a filler for reinforcing thermoplastic, isotactic polypropylene (iPP). Egg shell powder composed of about 80% of CaCO3 and the left contains small amount of lipid and protein. The PP-Egg shell and CaCO3 composites were prepared by twin screw extruder and injection molding machine. The mechanical properties of the composites were studied by tensile tester, impact tester and scanning electron microscope (SEM). Isotactic polypropylene compounded with uncoated and stearic acid-coated CaCO3 and egg shell particles in various filler loadings, ranging from 5 to 30 wt.%. The tensile stress for both compounds was found to decrease with increasing amounts of filler. The young’s modulus result was found the modulus increased with increasing amount of fillers. Coated fillers gave a little lower stress and young’s modulus than uncoated. An increase in both fillers, over all the impact strength was increased. The coated filler exhibited greater strength than another uncoated for both CaCO3 and egg shell fillers. Lastly, the egg shell fillers not only can be replaced CaCO3 filler but they also quite improved the impact strength. And, the coated surface of filler associated with the dispersion and distribution of filler.
King Mongkut's University of Technology North Bangkok. Central Library
Address: Bangkok
Email: library@kmutnb.ac.th
Modified: 2020-10-12
Created: 2551
Issued: 2009-02-16
บทความ/Article
application/pdf
BibliograpyCitation : วารสารวิชาการพระจอมเกล้าพระนครเหนือ. ปีที่ 18, ฉบับที่ 3 (ก.ย.-ธ.ค. 51), หน้า 9-15
eng
©copyrights King Mongkut's University of Technology North Bangkok
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 atc51_180302.pdf 1013.36 KB55 2022-02-19 15:43:22
ใช้เวลา
0.032864 วินาที

Rapeephun Dangtungee
Title Contributor Type
Mechanical properties of polypropylene filled with egg shell
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Rapeephun Dangtungee ;Sarinya Shawaphun

บทความ/Article
An Investigation on Shear Flow, Elongational Flow and Extrudate Swell of Nanometre Calcium Carbonate Filled Polypropylene on Capillary Rheometer
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Rapeephun Dangtungee ;Pitt Supaphol

บทความ/Article
Sarinya Shawaphun
Title Contributor Type
Mechanical properties of polypropylene filled with egg shell
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Rapeephun Dangtungee ;Sarinya Shawaphun

บทความ/Article
PHB and PLA coated bagasse paper for biodegradable food packaging
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ
Thara Manangan;Sarinya Shawaphun

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 3
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 1,746
รวม 1,749 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 208,759 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 416 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 287 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 23 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 21 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 10 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 6 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 2 ครั้ง
รวม 209,524 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.104