แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Antimicrobial and Antioxidant Activities of Betel Oil

Organization : Kasetsart University. Faculty of Agro-Industry. Department of Packaging Technology

Organization : Kasetsart University. Faculty of Agro-Industry. Department of Packaging Technology

Organization : Kasetsart University. Faculty of Agro-Industry. Department of Packaging Technology
keyword: betel
; antimicrobial
; antioxidant
; MIC
; MOBIC
Abstract: Betel oil has been studied for its antimicrobial and antioxidant activities against ten pathogenic and spoilage bacteria and three strains of yeast using an agar well diffusion assay and against oxidative bleaching using a b-carotene agar well diffusion assay, respectively. The minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum oxidative bleaching inhibitory concentration (MOBIC) of betel oil were determined using an agar dilution method. At the concentration of 50 mL mL-1, betel oil showed a zone of inhibition, ranging from 9.15 to 17.30 mm in diameter. The MICs of betel oil in a range of 12.5- 100 mL mL-1 could inhibit the growth of all test microorganisms except Pseudomonas aeruginosa, which was not sensitive to this oil even at the highest concentration (200 mL mL-1). The most sensitive bacteria to betel oil were Listeria monocytogenes and Salmonella Enteritidis. Betel oil (100 mL mL-1) also revealed ability to inhibit the oxidation of b-carotene, yielding a yellow zone surrounding the well with a 8.40 mm in diameter. The MOBIC of betel oil was 100 mL mL-1. Betel oil might have a potential application in controlled and released food packaging technology as antimicrobial and antioxidant agents.
Kasetsart University. Office of the University Library
Address: BANGKOK
Email: tdckulib@ku.ac.th
Created: ก.ค.-ธ.ค. 2549
Modified: 2009-09-28
Issued: 2009-09-28
บทความ/Article
application/pdf
วิทยาสารเกษตรศาสตร์ (สาขาวิทยาศาสตร์), 40(6) หน้า 91-100
eng
©copyrights Kasetsart University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 A080403143750.pdf 80.55 KB26 2020-01-23 15:09:37
ใช้เวลา
0.038214 วินาที

Panuwat Suppakul
Title Contributor Type
Antimicrobial and Antioxidant Activities of Betel Oil
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Panuwat Suppakul;Nutcha Sanla-Ead;Panchuti Phoopuritham

บทความ/Article
Antifungal Activity of Clove and Cinnamon Oil and Their Synergistic Against Postharvest Decay Fungi of Grape in vitro
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Udomlak Sukatta;Vichai Haruthaithanasan;Walairut Chantarapanont;Uraiwan Dilokkunanant ;Panuwat Suppakul

บทความ/Article
Nutcha Sanla-Ead
Title Contributor Type
Antimicrobial and Antioxidant Activities of Betel Oil
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Panuwat Suppakul;Nutcha Sanla-Ead;Panchuti Phoopuritham

บทความ/Article
Panchuti Phoopuritham
Title Contributor Type
Antimicrobial and Antioxidant Activities of Betel Oil
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Panuwat Suppakul;Nutcha Sanla-Ead;Panchuti Phoopuritham

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 4
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 3,902
รวม 3,906 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 194,926 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 1,625 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 487 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 79 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 23 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 17 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 8 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 5 ครั้ง
รวม 197,170 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.212