แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Modification of Rice Flour by Heat Moisture Treatment (HMT) to Produce Rice Noodles

Organization : Kasetsart University. Faculty of Agro-Industry. Department of Food Science and Technology

Organization : Kasetsart University. Faculty of Agro-Industry. Department of Food Science and Technology
keyword: heat-moisture treatment
; rice
; pasting property
; swelling power
; noodles
Abstract: Modification of rice starch in flour from Chai Nat 1 cultivar by Heat Moisture Treatment (HMT) was evaluated for the physical and physicochemical characteristics in order to choose the modified flour to produce rice noodles. The moisture content of wet-milling rice flour was adjusted to 25%, followed by heating at 110 or 120?C for 1, 3 or 5 h to make the HMT flour. Pasting properties of native and HMT flour were evaluated by Rapid Visco Analyser (RVA). HMT120-5 flour had significantly (p?0.05) lower peak viscosity (136.50 RVU), trough (118.67 RVU), breakdown (17.83 RVU), final viscosity (137.85 RVU) and setback (19.18 RVU) than those of native flour, while the pasting temperature of the modified rice flour (91.56?C) was significantly (p?0.05) higher than that of native flour (80.80? C). The swelling power of modified rice flour decreased at high temperature whereas solubility was not significantly different. At 90?C, the swelling power of native and HMT120-5 flour were 12.25 and 8.93 g/g, whereas the solubility was 3.21 and 5.16%, respectively. This modification method changed HMT flour color by increasing the redness (a*) and yellowness (b*) when the holding time in hot air oven was increased. The noodles made from 10% HMT120-5 flour had higher tensile strength than the noodles made of unmodified rice flour.
Kasetsart University. Office of the University Library
Address: BANGKOK
Email: tdckulib@ku.ac.th
Created: ก.ค.-ธ.ค. 2549
Modified: 2009-09-24
Issued: 2009-09-24
บทความ/Article
application/pdf
วิทยาสารเกษตรศาสตร์ (สาขาวิทยาศาสตร์), 40(6) หน้า 135-143
eng
©copyrights Kasetsart University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 A080403144427.pdf 176.16 KB30 2021-12-15 23:06:20
ใช้เวลา
0.027555 วินาที

Korrakot Lorlowhakarn
Title Contributor Type
Modification of Rice Flour by Heat Moisture Treatment (HMT) to Produce Rice Noodles
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Korrakot Lorlowhakarn;Onanong Naivikul

บทความ/Article
Onanong Naivikul
Title Contributor Type
Microstructural changes in instant noodles during production via triple staining and confocal laser scanning microscopy and scanning electron microscopy
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Lalana Chewangkul;Onanong Naivikul;Wunwiboon Garnjanagoonchorn;Oates, Christopher G.;Klanarong Siroth;Thongchai Suwonsichon
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
บทความ/Article
Processing of Frozen Parboiled Rice Product
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Numfon Sitachitta;Kurosiyah Yamirudeng;Onanong Naivikul

บทความ/Article
Modification of Cassava Starch by Esterification and Properties of Cassava Starch Ester Films
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Sudarat Jerachaimongkol;Vanee Chonhenchob;Onanong Naivikul;Ngamtip Poovarodom

บทความ/Article
Effect of Dry- and Wet-Milling Processes on Chemical, Physicochemical Properties and Starch Molecular Structures of Rice Starches
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Anocha Suksomboon;Onanong Naivikul

บทความ/Article
Modification of Rice Flour by Heat Moisture Treatment (HMT) to Produce Rice Noodles
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Korrakot Lorlowhakarn;Onanong Naivikul

บทความ/Article
Characterization of Pregelatinized and Heat Moisture Treated Rice Flours
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Chuleekorn Wadchararat;Masubon Thongngam;Onanong Naivikul

บทความ/Article
Enzymes-Resistant Starch (RS III) from Pullulanase- Debranched High Amylose Rice Starch
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Jirapa Pongjanta;Anchanee Utaipatanacheep;Onanong Naivikul ;Kuakoon Piyachomkwan

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 15
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 4,911
รวม 4,926 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 257,039 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 1,254 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 73 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 20 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 8 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 5 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 3 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสงฆ์ = 1 ครั้ง
รวม 258,403 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.33