แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Comparison of Consumer Acceptances of Frozen Pizzas Assessed at Central Location Test (CLT) vs Home Use Test (HUT)

Organization : Naresuan University. Department of Agro-Industry

Organization : The Ohio State University. Department of Food Science and Technology

Organization : The Ohio State University. Department of Food Science and Technology

Organization : The Ohio State University. Department of Food Science and Technology
keyword: consumer acceptance
; frozen pizza
; central location test
; home use test
; just-right scale
Abstract: Selection of sensory testing location plays an important role on the sensory evaluation. Not only does test location define how product is sampled and perceived, but different results may be obtained from different test sites with a given sample sets and consumers as well. This study was to investigate the consumer perceptions on frozen pizzas as affected by various testing locations: central location test (CLT) vs. home use test (HUT), and to determine if the tested products matched the consumer ideal product profile. In CLT, 137 panelists assessed frozen spicy chicken and pepperoni using the acceptance test based on various attribute categories: appearances, tastes, textures and overall acceptance. However, data analysis (?=0.05) using chi-square and Student’s t-test was based on 46% of panelists who returned HUT results. Both spicy chicken and pepperoni pizzas showed no significant difference of consumer acceptances assessed in CLT and HUT based on all attributes except crispness and tenderness. Although the overall taste of spicy chicken showed the potential (p=0.06) that test locations may show an influence on consumer acceptance if more data was collected. Both frozen pizzas were not significant different from the consumer ideal product profiles. CLT was recommended for the consumer acceptance test of frozen pizzas due to its advantages in validity of responses, target consumer, convenient and economical aspects despite a caution that some texture attributes were influenced by the test location.
Kasetsart University. Office of the University Library
Address: BANGKOK
Email: tdckulib@ku.ac.th
Created: ม.ค.-มิ.ย. 2549
Modified: 2009-09-18
Issued: 2009-09-18
บทความ/Article
application/pdf
วิทยาสารเกษตรศาสตร์ (สาขาวิทยาศาสตร์), 40(5) หน้า 197-202
eng
©copyrights Kasetsart University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 A080403111902.pdf 86.03 KB37 2022-12-03 20:12:01
ใช้เวลา
0.032945 วินาที

Puntarika Ratanatriwong
Title Contributor Type
Comparison of Consumer Acceptances of Frozen Pizzas Assessed at Central Location Test (CLT) vs Home Use Test (HUT)
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Puntarika Ratanatriwong;Yeung, May Suk ;Jusup, Citra ;Ndife, Matrid

บทความ/Article
Yeung, May Suk
Title Contributor Type
Comparison of Consumer Acceptances of Frozen Pizzas Assessed at Central Location Test (CLT) vs Home Use Test (HUT)
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Puntarika Ratanatriwong;Yeung, May Suk ;Jusup, Citra ;Ndife, Matrid

บทความ/Article
Jusup, Citra
Title Contributor Type
Comparison of Consumer Acceptances of Frozen Pizzas Assessed at Central Location Test (CLT) vs Home Use Test (HUT)
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Puntarika Ratanatriwong;Yeung, May Suk ;Jusup, Citra ;Ndife, Matrid

บทความ/Article
Ndife, Matrid
Title Contributor Type
Comparison of Consumer Acceptances of Frozen Pizzas Assessed at Central Location Test (CLT) vs Home Use Test (HUT)
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Puntarika Ratanatriwong;Yeung, May Suk ;Jusup, Citra ;Ndife, Matrid

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 0
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,814
รวม 2,814 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 72,552 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 10 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 6 ครั้ง
รวม 72,568 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.33