แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Preference Direction Study of Sai Oua by External Preference Mapping and Modified Ratio Profile Test

Organization : Maejo University. Faculty of Engineering and Agro-Industry. Department of Food Technology

Organization : Maejo University. Faculty of Engineering and Agro-Industry. Department of Food Technology

Organization : Maejo University. Faculty of Engineering and Agro-Industry. Department of Food Technology

Organization : Maejo University. Faculty of Engineering and Agro-Industry. Department of Food Technology
keyword: preference direction
; external preference mapping
; ratio profile test
; Sai Oua
Abstract: To study the preference direction of consumers of the Thai traditional Northern-style sausage, Sai Oua, this study selected four products from fresh markets in Chiangmai and a fifth product was produced by the reseaech team. External preference mapping showed that 100 Thai consumers could be clustered into 2 main groups by preference direction. The first preference direction group preferred products which were high in tenderness and juiciness, but less in undesirable meaty and rancid flavours, whilst the second group preferred products which were high in curry paste, lemongrass, and bergamot leaf flavours, but less in saltiness. The result of modified ratio profile test also showed that another group of 100 Thai consumers could be clustered into 2 main groups. The first group preferred products which were high in tenderness, juiciness, and intensity of curry paste, but moderate in lemongrass and bergamot leaf flavours and saltiness, and low in undesirable meaty and rancid flavours. Another group preferred products which were very high in curry paste, lemongrass, and bergamot leaf flavours, tenderness, and juiciness, and low in undesirable meaty and rancid flavours. Even though the results of both methods were not exactly similar, some agreements were found.
Kasetsart University. Office of the University Library
Address: BANGKOK
Email: tdckulib@ku.ac.th
Created: ก.ค.-ก.ย. 2549
Modified: 2552-09-11
Issued: 2009-09-11
บทความ/Article
application/pdf
วิทยาสารเกษตรศาสตร์ (สาขาวิทยาศาสตร์), 40(3) หน้า 721-728
eng
Spatial: Chiangmai
©copyrights Kasetsart University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 A080402145928.pdf 116.54 KB19 2019-11-13 21:44:23
ใช้เวลา
0.03368 วินาที

Wiwat Wangcharoen
Title Contributor Type
Product design of puffed snacks by using quality function deployment (QFD) and reverse engineering (RE) techniques
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Wiwat Wangcharoen;Tipvanna Ngarmsak;Wilkinson, Brian H.
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
บทความ/Article
Antioxidant Capacity and Phenolic Content of Chilies
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Wiwat Wangcharoen;Wallaya Morasuk

บทความ/Article
The Product Design of Puffed Snacks by Using Quality Function Deployment (QFD) and Reverse Engineering (RE) Techniques
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Wiwat Wangcharoen;Tipvanna Ngarmsak;Wilkinson, Brian H.

บทความ/Article
Preference Direction Study of Sai Oua by External Preference Mapping and Modified Ratio Profile Test
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Wiwat Wangcharoen;Napaporn Deesanam;Thanes Keokamnerd;Umaporn Siripin

บทความ/Article
Antioxidant Capacity Changes of Bird Chili(Capsicum frutescens Linn.) During Hot Air Drying
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Wiwat Wangcharoen;Wallaya Morasuk

บทความ/Article
Consumer research techniques to design a new snack product.
มหาวิทยาลัยขอนแก่น
Wiwat Wangcharoen
Tivanna Ngarmsak
Brian H. Wilkinson
Mary D. Earle
วิทยานิพนธ์/Thesis
Formula optimization for garlic and pepper-flavoured puffed snacks
มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร
Wiwat Wangcharoen;Tipvanna Ngarmsak;Wilkinson, Brian H.

บทความ/Article
Antioxidant capacity and phenolic content of holy basil
มหาวิทยาลัยสงขลานครินทร์. สำนักทรัพยากรการเรียนรู้คุณหญิงหลง อรรถกระวีสุนทร
Wiwat Wangcharoen;Wallaya Morasuk

บทความ/Article
Napaporn Deesanam
Title Contributor Type
Preference Direction Study of Sai Oua by External Preference Mapping and Modified Ratio Profile Test
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Wiwat Wangcharoen;Napaporn Deesanam;Thanes Keokamnerd;Umaporn Siripin

บทความ/Article
Thanes Keokamnerd
Title Contributor Type
Preference Direction Study of Sai Oua by External Preference Mapping and Modified Ratio Profile Test
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Wiwat Wangcharoen;Napaporn Deesanam;Thanes Keokamnerd;Umaporn Siripin

บทความ/Article
Umaporn Siripin
Title Contributor Type
Preference Direction Study of Sai Oua by External Preference Mapping and Modified Ratio Profile Test
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Wiwat Wangcharoen;Napaporn Deesanam;Thanes Keokamnerd;Umaporn Siripin

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 12
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 9,101
รวม 9,113 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 271,894 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 32 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 16 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 4 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 1 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 1 ครั้ง
รวม 271,948 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.104