แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

The Chemical and Physico-Chemical Properties of Sorghum Starch and Flour

Organization : Kasetsart University. Faculty of Agro-Industry. Department of Food Science and Technology

Organization : Kasetsart University. Faculty of Agro-Industry. Department of Food Science and Technology
keyword: sorghum
; wheat
; starch
; flour
Abstract: The chemical and physico-chemical properties of starch and flour from sorghum (KU 439 and KU 804) were determined and then these properties were compared with those of starch and wheat flour for alternative replacement. Protein content in sorghum flour from cultivar KU 439 (439F) and KU 804 (804F) were 6.28 and 9.47% respectively, which were lower than those of hard (HWF) and soft wheat flour (SWF) (14.89 and 11.24% respectively). So the starch or flour from sorghum can be used to replace wheat in gluten-free products. Amylose content of sorghum starch (439S and 804S) and wheat starches (HWS and SWS) were 27.18, 25.35, 28.06 and 23.45% respectively. Swelling power (SP) of sorghum and wheat starch were increasing with temperatures. At temperature above 75°C, the SP of sorghum starch became higher than that of wheat starch. Having compared the pasting properties of starch, it was found that the pasting temperature of HWS was higher than that of 804S, 439S and SWS (p<0.05). On the other hand, peak viscosity and breakdown of sorghum of the 439S and 804S were higher than those of wheat starch; while the final viscosity and setback of 439S and 804S were lower. Furthermore, the pasting properties of flour had shown that peak viscosity, final viscosity and setback of 439F and 804F were higher than HWF and SWF; while breakdown value of 439F, 804F and SWF were lower than HWF (p<0.05).
Kasetsart University. Office of the University Library
Address: BANGKOK
Email: tdckulib@ku.ac.th
Created: ม.ค.-ธ.ค. 2550
Modified: 2009-09-02
Issued: 2009-09-02
บทความ/Article
application/pdf
วิทยาสารเกษตรศาสตร์ (วิทยาศาสตร์), 41(5) หน้า 343-349
eng
©copyrights Kasetsart University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 A0804241554136697.pdf 147.73 KB20 2023-05-27 09:40:06
ใช้เวลา
0.02676 วินาที

Hathaichanok Chanapamokkhot
Title Contributor Type
The Chemical and Physico-Chemical Properties of Sorghum Starch and Flour
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Hathaichanok Chanapamokkhot;Masubon Thongngam

บทความ/Article
Masubon Thongngam
Title Contributor Type
The Chemical and Physico-Chemical Properties of Sorghum Starch and Flour
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Hathaichanok Chanapamokkhot;Masubon Thongngam

บทความ/Article
Characterization of Pregelatinized and Heat Moisture Treated Rice Flours
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Chuleekorn Wadchararat;Masubon Thongngam;Onanong Naivikul

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 0
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 5,279
รวม 5,279 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 131,354 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 1,225 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 10 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 3 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 1 ครั้ง
รวม 132,593 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.212