แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Antibacterial Activities of Thymol, Eugenol and Nisin Against Some Food Spoilage Bacteria

Organization : Kasetsart University. Department of Packaging Technology

Organization : Kasetsart University. Department of Packaging Technology
keyword: thymol
; eugenol
; nisin
; antimicrobial
Abstract: Antibacterial activities of nisin, thymol and eugenol were assayed against four strains of common spoilage bacteria, so as to introduce into food packaging material for shelf-life benefit. Those bacterial strains included E. coli ATCC 25922 DMST 4212, S. aureus ATCC 25923 DMST 8840, B. cereus ATCC 11778 DMST 5040 and L. monocytogenes DMST 17303 were used for this study by agar well diffusion test on nutrient agar. The active inoculum size between 105-106 cfu/g of each strain was inoculated into the sterile warmed liquefied medium, prior to plate pouring. After solidified, holes of 5 mm in diameter were punctured using a sterilized cork borer # 2. Then, an individual of 40 μl two-fold serial dilution from each agent was applied for MIC determination with experimental design for three replicates. Results of clear zones were reported after 24 hr incubation at 37 °C. It was found that MICs for thymol, eugenol and nisin was between 3-5, 8-11 and 4-23 mg/ml, respectively, depending on each bacterial strain tested. This was concluded that thymol appeared to be the most preferable agent for future research in active food packaging development, especially in term of antimicrobial benefit.
Kasetsart University. Office of the University Library
Address: BANGKOK
Email: tdckulib@ku.ac.th
Created: ม.ค.-ธ.ค. 2550
Modified: 2552-09-01
Issued: 2009-09-01
บทความ/Article
application/pdf
วิทยาสารเกษตรศาสตร์ (วิทยาศาสตร์), 41(5) หน้า 319-323
eng
©copyrights Kasetsart University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 A0804241543574509.pdf 136.74 KB33 2023-12-20 13:28:28
ใช้เวลา
0.029916 วินาที

Panitee Tippayatum
Title Contributor Type
Antibacterial Activities of Thymol, Eugenol and Nisin Against Some Food Spoilage Bacteria
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Panitee Tippayatum;Vanee Chonhenchob

บทความ/Article
Vanee Chonhenchob
Title Contributor Type
Antibacterial Activities of Thymol, Eugenol and Nisin Against Some Food Spoilage Bacteria
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Panitee Tippayatum;Vanee Chonhenchob

บทความ/Article
Modification of Cassava Starch by Esterification and Properties of Cassava Starch Ester Films
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Sudarat Jerachaimongkol;Vanee Chonhenchob;Onanong Naivikul;Ngamtip Poovarodom

บทความ/Article
Effect of Chemical Reagents on Functional Properties of Mungbean Protein Products
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Namthip Wongpratheep;Thanong Pukruspan;Siree Chaiseri;Vanee Chonhenchob

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 3
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2,033
รวม 2,036 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 84,201 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 17 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 15 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 1 ครั้ง
รวม 84,234 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.33