แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Shelf-life Extension of Refrigerated Soft Shell Mud Crab (Scylla serrata Forskal) by Ozone Water and Storage under Air and Modified Atmosphere Packaging

Organization : Rajabhat Suan Dusit University. Faculty of Science and Technology. The Program of Food Science and Technology

Organization : Rajabhat Suan Dusit University. Faculty of Science and Technology. The Program of Food Science and Technology

Organization : Rajabhat Suan Dusit University. Faculty of Science and Technology. The Program of Food Science and Technology

Organization : Rajabhat Suan Dusit University. Faculty of Science and Technology. The Program of Food Science and Technology

Organization : Rajabhat Suan Dusit University. Faculty of Science and Technology. The Program of Food Science and Technology

Organization : Kasetsart University. Faculty of Fisheries. Department of Fishery Products

Organization : Macdonald Campus of McGill University. Department of Food Science and Agricultural Chemistry
keyword: shelf-life
; soft shell mud crab
; ozone water
; vacuum packaging
; modified atmosphere packaging
Abstract: The effects of ozone water combined with modified atmosphere packaging on the refrigerated storage quality of soft shell mud crab at 4±0.5 °C were investigated. Soft shell mud crab stored under modified atmosphere packaging and vacuum had lower microbial counts compared with that of mud crab stored in an aerobic package (p<0.05). The odor and overall acceptability were acceptable for the soft shell mud crabs packaged under 80%CO2+20%N2 and vacuum throughout the storage period of 11 days. Microbial changes in all samples were generally in agreement with sensory panel evaluations. The shelf life of soft shell mud crab soaked in 1.0 ppm for 20 min and packaged under 80%CO2+20%N2 and vacuum was extended to at least 11 days at 4±0.5 °C. The shelf life of soft shell mud crab soaked in water and aerobically packaged was 3 days.
Kasetsart University. Office of the University Library
Address: BANGKOK
Email: tdckulib@ku.ac.th
Created: ก.ค.-ก.ย. 2550
Modified: 2009-08-24
Issued: 2009-08-24
บทความ/Article
application/pdf
วิทยาสารเกษตรศาสตร์ (วิทยาศาสตร์), 41(3) หน้า 539-547
eng
©copyrights Kasetsart University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 A0804181005390455.pdf 196.75 KB32 2018-05-18 13:07:58
ใช้เวลา
0.033502 วินาที

Nathapol Phapinyo
Title Contributor Type
Shelf-life Extension of Refrigerated Soft Shell Mud Crab (Scylla serrata Forskal) by Ozone Water and Storage under Air and Modified Atmosphere Packaging
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Nathapol Phapinyo;Tawirat Chaowalit;Aiyakarn Tanpipattanakul;Kijja Sooknet;Aekarat Kumthong;Wanchai Worawattanamateekul;Smith, Jim P.

บทความ/Article
Tawirat Chaowalit
Title Contributor Type
Shelf-life Extension of Refrigerated Soft Shell Mud Crab (Scylla serrata Forskal) by Ozone Water and Storage under Air and Modified Atmosphere Packaging
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Nathapol Phapinyo;Tawirat Chaowalit;Aiyakarn Tanpipattanakul;Kijja Sooknet;Aekarat Kumthong;Wanchai Worawattanamateekul;Smith, Jim P.

บทความ/Article
Aiyakarn Tanpipattanakul
Title Contributor Type
Shelf-life Extension of Refrigerated Soft Shell Mud Crab (Scylla serrata Forskal) by Ozone Water and Storage under Air and Modified Atmosphere Packaging
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Nathapol Phapinyo;Tawirat Chaowalit;Aiyakarn Tanpipattanakul;Kijja Sooknet;Aekarat Kumthong;Wanchai Worawattanamateekul;Smith, Jim P.

บทความ/Article
Kijja Sooknet
Title Contributor Type
Shelf-life Extension of Refrigerated Soft Shell Mud Crab (Scylla serrata Forskal) by Ozone Water and Storage under Air and Modified Atmosphere Packaging
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Nathapol Phapinyo;Tawirat Chaowalit;Aiyakarn Tanpipattanakul;Kijja Sooknet;Aekarat Kumthong;Wanchai Worawattanamateekul;Smith, Jim P.

บทความ/Article
Aekarat Kumthong
Title Contributor Type
Shelf-life Extension of Refrigerated Soft Shell Mud Crab (Scylla serrata Forskal) by Ozone Water and Storage under Air and Modified Atmosphere Packaging
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Nathapol Phapinyo;Tawirat Chaowalit;Aiyakarn Tanpipattanakul;Kijja Sooknet;Aekarat Kumthong;Wanchai Worawattanamateekul;Smith, Jim P.

บทความ/Article
Wanchai Worawattanamateekul
Title Contributor Type
Biochemical properties of nile tilapia (Oreochromis niloticus) hemoglobin
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Kriangkrai Thongsarn;Wanchai Worawattanamateekul;Suriyan Tunkijjanukij;Choosri Sribhen;Apassara Choothesa
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
บทความ/Article
Optimization of Docosahexaenoic Acid (DHA) Production and Improvement of Astaxanthin Content in a Mutant Schizochytrium limacinum Isolated from Mangrove Forest in Thailand
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Wassana Chatdumrong;Wichien Yongmanitchai;Savitree Limtong;Wanchai Worawattanamateekul

บทความ/Article
Production and Partial Characterization of Chitosanases from a Newly Isolated Bacillus cereus
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Sutee Wangtueai;Wanchai Worawattanamateekul;Mathana Sangjindavong;Nuanphan Naranong;Sarote Sirisansaneeyakul

บทความ/Article
Shelf-life Extension of Refrigerated Soft Shell Mud Crab (Scylla serrata Forskal) by Ozone Water and Storage under Air and Modified Atmosphere Packaging
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Nathapol Phapinyo;Tawirat Chaowalit;Aiyakarn Tanpipattanakul;Kijja Sooknet;Aekarat Kumthong;Wanchai Worawattanamateekul;Smith, Jim P.

บทความ/Article
Isolation and Screening of Chitosanase Producing Microorganisms
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Sutee Wangtueai;Wanchai Worawattanamateekul;Mathana Sangjindavong;Nuanphan Naranong;Sarote Sirisansaneeyakul

บทความ/Article
Characterization of Partial Purified Trypsin and Chymotrypsin from Viscera of Nile Tilapia (Oreochromis niloticus Linneaus)
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Jirapa Hinsui;Wanchai Worawattanamateekul;Nongnuch Raksakulthai;Jiraporn Runglerdkriangkrai

บทความ/Article
Production of Fish Serum Products as Substitute for Fetal Bovine Serum in Hybridoma Cell Cultures from Surimi Industrial Waste
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Zakaria-Runkat, Fransiska ;Wanchai Worawattanamateekul;Ong-ard Lawhavinit

บทความ/Article
Extraction of by-products from Nile Tilapia and Siamese Crocodile scales
มหาวิทยาลัยบูรพา
Patwarin Tohmadlae;Nattakan Klinlokai;Nuttapong Jantaratch;Wanchai Worawattanamateekul;Jirapa Hinsui;ภัทวรินทร์ โต๊ะหมัดและ;ณัฐกานต์ กลิ่นโลกัย;ณัฐพงษ์ จันทราช;วันชัย วรวัฒนเมธีกุล;จีรภา หินซุย

บทความ/Article
Smith, Jim P.
Title Contributor Type
Shelf-life Extension of Refrigerated Soft Shell Mud Crab (Scylla serrata Forskal) by Ozone Water and Storage under Air and Modified Atmosphere Packaging
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Nathapol Phapinyo;Tawirat Chaowalit;Aiyakarn Tanpipattanakul;Kijja Sooknet;Aekarat Kumthong;Wanchai Worawattanamateekul;Smith, Jim P.

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 20
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 3,848
รวม 3,868 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 95,968 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 1,472 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 222 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 47 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 17 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเอกชน = 9 ครั้ง
สถาบันพระบรมราชชนก = 3 ครั้ง
รวม 97,738 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.124