แจ้งเอกสารไม่ครบถ้วน, ไม่ตรงกับชื่อเรื่อง หรือมีข้อผิดพลาดเกี่ยวกับเอกสาร ติดต่อที่นี่ ==>
หากไม่มีอีเมลผู้รับให้กรอก thailis-noc@uni.net.th ติดต่อเจ้าหน้าที่เจ้าของเอกสาร กรณีเอกสารไม่ครบหรือไม่ตรง

Resistant Starch Contents and the in Vitro Starch Digestibility of Thai Starchy Foods

Organization : Kasetsart University. Institute of Food Research and Product Development

Organization : Kasetsart University. Institute of Food Research and Product Development

Organization : Kasetsart University. Institute of Food Research and Product Development
keyword: starchy foods
; bananas
; resistant starch
; amylose
; rate of in vitro starch digestibility
Abstract: Samples from 29 starchy foods and 11 cultivars of banana were analyzed for their contents of resistant starch (RS), digestible starch and total starch, as well as the in vitro starch digestibility. The RS analysis was based on á-amylase and amyloglucosidase hydrolysis followed by colorimetric assay of the glucose released. The results showed that the main RS sources were found in the legume group (10.3 ± 1.2% to 22.9 ± 0.0%), glass noodle products (9.1 ± 0.8% to 11.3 ± 1.5%) and bananas (52.2 ± 4.1% to 61.4 ± 2.3%). For the rice group, the effect of processing methods on the retrograded RS formation was investigated. Khanomjean produced with fermentation had a higher RS content (8.5 ± 1.1%) than that of the cooked white rice of the high-amylose cultivar. With the rice snacks, the process for puffing kaotung and kaokreupvor by frying and roasting produced a higher RS content (2.6 ± 0.0% and 2.9 ± 0.3%, respectively) than in the raw samples. Among the rice noodles, vermicelli contained a higher RS content than the others. Moreover, a gelatinization effect on the RS contents was clearly evident, with the gelatinized cassava starch (2.2 ± 0.0%) having a lower RS content than the commercial starch (44.6 ± 0.3%), whereas the commercial RS content was high (58.5%). Finally, the test on in vitro starch digestibility showed that the legume samples, particularly with red beans, had the lowest rate of starch digestibility compared to the other samples.
Kasetsart University. Office of the University Library
Address: BANGKOK
Email: tdckulib@ku.ac.th
Created: ม.ค.-มี.ค. 2552
Modified: 2552-08-15
Issued: 2009-08-15
บทความ/Article
application/pdf
วิทยาสารเกษตรศาสตร์ (วิทยาศาสตร์), 43(1) หน้า 178-186
eng
©copyrights Kasetsart University
RightsAccess:
ลำดับที่.ชื่อแฟ้มข้อมูล ขนาดแฟ้มข้อมูลจำนวนเข้าถึง วัน-เวลาเข้าถึงล่าสุด
1 A0902161448009977.pdf 144.79 KB101 2021-05-29 01:23:05
ใช้เวลา
0.03402 วินาที

Nednapis Vatanasuchart
Title Contributor Type
Modification of cassava starch with lactic acid hydrolysis and uv irradiation to enhance baking expansion
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Nednapis Vatanasuchart
Onanong Naivikul
วิทยานิพนธ์/Thesis
Resistant Starch Contents and the in Vitro Starch Digestibility of Thai Starchy Foods
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Nednapis Vatanasuchart;Boonma Niyomwit;Karuna Wongkrajang

บทความ/Article
Boonma Niyomwit
Title Contributor Type
Resistant Starch Contents and the in Vitro Starch Digestibility of Thai Starchy Foods
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Nednapis Vatanasuchart;Boonma Niyomwit;Karuna Wongkrajang

บทความ/Article
Karuna Wongkrajang
Title Contributor Type
Resistant Starch Contents and the in Vitro Starch Digestibility of Thai Starchy Foods
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Nednapis Vatanasuchart;Boonma Niyomwit;Karuna Wongkrajang

บทความ/Article
Antioxidant Activity of Northern and Northeastern Thai Foods Containing Indigenous Vegetables
มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Plernchai Tangkanakul;Gassinee Trakoontivakorn;Payom Auttaviboonkul;Boonma Niyomvit;Karuna Wongkrajang

บทความ/Article
Copyright 2000 - 2025 ThaiLIS Digital Collection Working Group. All rights reserved.
ThaiLIS is Thailand Library Integrated System
สนับสนุนโดย สำนักงานบริหารเทคโนโลยีสารสนเทศเพื่อพัฒนาการศึกษา
กระทรวงการอุดมศึกษา วิทยาศาสตร์ วิจัยและนวัตกรรม
328 ถ.ศรีอยุธยา แขวง ทุ่งพญาไท เขต ราชเทวี กรุงเทพ 10400 โทร. โทร. 02-232-4000
กำลัง ออน์ไลน์
ภายในเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 2
ภายนอกเครือข่าย ThaiLIS จำนวน 6,148
รวม 6,150 คน

More info..
นอก ThaiLIS = 41,170 ครั้ง
มหาวิทยาลัยสังกัดทบวงเดิม = 11 ครั้ง
มหาวิทยาลัยราชภัฏ = 10 ครั้ง
มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีราชมงคล = 3 ครั้ง
หน่วยงานอื่น = 1 ครั้ง
รวม 41,195 ครั้ง
Database server :
Version 2.5 Last update 1-06-2018
Power By SUSE PHP MySQL IndexData Mambo Bootstrap
มีปัญหาในการใช้งานติดต่อผ่านระบบ UniNetHelp


Server : 8.199.134
Client : Not ThaiLIS Member
From IP : 216.73.216.212